onsdag 17 februari 2010

Tony Gaziano & Edward Green

Edward Green, många känner till dem men det är inte så ofta man stöter på dem i skohyllorna, mycket på grund av att det inte finns någon återförsäljare i Sverige. Jag har själv köpt några av deras RTW's och kan intyga att kvalitén är utöver det vanliga. Detaljerna är utstuderat perfekta och känslan av att bära dem håller mycket hög klass.


Men just idag ska vi inte titta närmare på deras färdigproducerade "Ready To Weare", utan på deras tidigare ansvarige för EG's idag nedlagda bespoke operation. Dvs, det mest exklusiva EG hade att erbjuda, handgjorda skor efter just din egen specifika läst. Och ingen mindre än Tony Gaziano, ansvarig för klassiker som lästerna 888 och 82, är mannen i fokus.

Jag har plockat fram en mängd skor som Gaziano är ansvarig för, både under tiden med EG och efter, samtliga bespoke. Jag tycker personligen att man kan se skillnaden på hans verk före och efter EG. När han startade samarbetet med Dean så verkar designen blivit mer kontinental och italiensk i sitt formspråk. Detta är dock bara min personliga uppfattning och inte nödvändigtvis en allenarådande sanning.

Njut av konsten och kommentera gärna för att få igång en diskussion.Älskar monks, och detta är inget undantag
Inget för höghandikappare
Anser normalt att slip-ons per deffinition är fula, detta kan vara ett undantag

1 kommentar:

Anonym sa...

Makalösa skor!