onsdag 24 februari 2010

Delvaux - Belgiens stolthet
1829, ett år innan Belgien blir självständigt från Nederländerna, Maroquinerie Delvaux öppnar sin första butik och verkstad på den mest livliga gatan i centrala Bryssel. Charles Delvaux specialiserad på resetillbehör under en tid när lyxresan gjordes med ångbåt och tåg.

Delvauxs sökande efter gudomlig kvalitet belönas år 1883 med en prestigefylld titel som fortfarande är aktuell: leverantör till belgiens "Royal Court". 1933 köps Delvaux av en ung ingenjör, Franz Schwennicke, imponerad och angelägen om att äga ett sekelgammalt varunamn. Han fullständigt förändrar bilden av Delvaux genom att samlingar av handväskor presenteras två gånger om året som hos Europas stora couturehus.

Efter Herr Schwennicke bortgång, 1970, tar hans unga fru Solange tar över ledningen av verksamheten. Genom åren, gör Mrs Schwennicke funktionella förändringar vilket leder till ett designinriktat företag med konstant fokus på kvalitet och värde. Hon tillför en ny och yngre konsument till Delvauxtraditionen.


Idag; François Schwennicke, hennes äldsta son, är verkställande direktör hos Delvaux medan Mrs Schwennicke presiderar över koncernen, inklusive design, distribution och tillverkning. Delvauxs hantverk är unikt och sällsynt. Alla faser av tillverkningen sker internt, liksom allt material.  Åttio procent av Delvauxs personal är hantverkare. För att säkerställa kontinuiteten i detta värdefulla hantverk, skapade Delvaux en skola i sina egna verkstäder. En kvalificerad hantverkare är utbildad efter ungefär tio år. Framställningen av en handväska tar mellan 6 och 13 timmar.  Delvaux arbetar främst med högkvalitativt europeiskt oxläder, men är också kända för sina exotiska skinn: struts, krokodil, ödla. En av dess signaturer är ett flätat läder eller "Cuir Côtelé".

6 kommentarer:

Anonym sa...

Snygga. Men kostar säkerligen därefter..

Miiicha sa...

Vilka härliga väskor!

|| M

Mr Sartorial sa...

Anonym,

ja, som alltd när det gäller europeiskt hantverk på den här nivån så kostar det ju en del. Men jag tror samtidigt att det faktiskt är en livslång investering, Den här typen av produkter håller enormt hög klass efter 40 års användande i de flesta fall ännu längre. En vän till mig samlar på äldre väskor, en av dem är en brun Swaine Adeney Brigg från 60-talet, otroligt snygg och den patina den fått efter allt användande gör den bara ännu mer fantastisk. Så sammanfattningsvis så skulle jag vilja säga att produkter av detta slag faktiskt är rätt "billiga"

Mr Sartorial sa...

Hej Miiicha,


ingen är bättre på att bedömma väskdesign än en kvinna, så jag bockar och tackar för de värmande orden.

Yohanna sa...

Tredje väskan uppifrån ser ju otroligt bra ut. Hade lätt kunnat gå runt med en sån själv

Mr Sartorial sa...

Hej Yohanna,


vad kul att du gillar den modellen, jag är själv förtjust i fickornas placering och den lite "blockiga" formen. :)