fredag 12 februari 2010

Sensei Koji Suzuki

För Er som kanske är lite mer intresserade av skor än andra så ska jag presentera något som fascinerar mig en hel del, japanska skomakare. Man ser dem ju kanske inte så ofta om man är bosatt i Stockholm, men för den sakens skulle så förtjänar de ju inte att leva i skymundan för oss nordiska "skoälskare". För några år sedan hade jag tack vara jobbet vägarna förbi Japan och Tokyo. Första gången jag var där frälstes jag omedelbar av en känsla av kvalité som jag tycker genomsyrar stora delar av den japanska kulturen. Just förmågan att kunna ta något bra och sen göra något ännu bättre av det, det visade sig att den inte bara var Japansk single malt som håller extrem nivå, utan också bespoke herrskor, med betoning på bespoke och en otrolig hantverksnivå.

Det finns naturligtvis ett antal tillverkare som förtjänar ett omnämnade - Sensei Koji Suzuki - är en av dem som jag gillar mest. En del japansk skodesign kan kanske te sig lite "löjeväckande" för en västeuropeisk man, feminina detaljer samt lätt överarbetade över lag. Men just Koji Suzuki från Kobe är dock helt i min stil - en blandning av hard core business och dandy.
Titta på bilderna och njut


Jag vet att Herr Suzuki reser en del till USA för beställningar, men är osäker på om detsamma sker till Europa. Men det kan kanske vara motiverat att ta en tripp till Japan för dessa skönheter, vem vet :)

2 kommentarer:

Emanuel sa...

Sjuuukt anygga skor, synd att man inte kan köpa ett par i el stockholmo :)

Mr Sartorial sa...

Hej Emanuel

Håller med dig, riktiga godingar :)