onsdag 3 februari 2010

Swaine Adeney Brigg - Accessoarer med stil

Historien om de berömda tillverkarna av Londons lyxiga  lädervaror, idag kända som Swaine Adeney Brigg går tillbaka över 250 år. De har levererat olika objekt till brittiska kungahuset under 200 av dem, och eftersom dessa monarker tenderar att vara ett traditionellt släkte, har företaget i stort sett varit oförändrat under hela den tiden. Nu har företaget beslutat att det är dags att fräscha upp saker och ting. De tog nyligen in Alexander McQueen förre tillbehörschef Dominic Laurelli som designchef, det ger SAB en välbehövlig ansiktslyftning.

Laurelli's första skapelse är den nya St James bagage collection. Laurelli berättar han fokuserade på lågmäld elegans, 1920-talets lyxresa och Coco Chanel för att få inspiration, och säger att St James linjen är avsedd att vara "synonym med både traditionella engelska lädervaror och samtida, modern stil" (två ord sällan hörde runt SAB). Kollektionen är tillverkad av ett varaktigt antracit tweed-liknande tyg med en vattenavvisande baksida och detaljer. För övrigt så kan Ni se lite bilder från SAB's mer traditionella linje. Titta läs och njut.

4 kommentarer:

Shoeman sa...

Kul att se nån skriva om Swaine Adeney Brigg! Det är inte många som känner till dem i Sverige (tro jag)! Har bara sett en butik i Sverige som för dem, och den väska de har där har stått på samma ställe senaste 6 åren, det säljer helt enkelt inte för det är få som uppskattar engelskt hantverk i detta vackra land!

Anonym sa...

Snyggt! Hög ambitionsnivå på bloggen. Aj lajk!

Mr Sartorial sa...

Kul respons, uppskattas. Det kommer en del 2 på SAB inlägget, förhoppningsvis redan under nästa vecka. Försöker producera minst 4 inlägg i veckan som det ser ut.


Trevlig söndag kväll.

Anonym sa...

http://www.metropol.se/auctions/detail.asp?og={77933BF0-34E8-45E2-B295-C971BD0004EF}