fredag 12 februari 2010

Inspiration: Snygga bälten, tips om var man finner godbitarna

Många är uppfattningarna om bälten till kostym. Själv är jag av åsikten att färg och material skall matcha perfekt. Viktigt också är ju att kvalitén är i nivå med dina skor, dvs det går inte att spara pengar på bältet om du har lagt lite extra på skorna. Jag har lagt märke till att många yngre gentlemen märkesbälten med överdimensionerade spännen från kända modehus. Att ha en blank LV, Hermé eller Gucci logga som avdelare är lite tråkigt om du frågar mig. Att man sen tar ett antal tusenlappar för produkten, kan kanske tyckas dyrt och omotiverat om man ser till kvalitén. Jag antar att det är loggon och spännet som kostar.

Alternativ finns, smakfulla bälten av ypperlig kvalite och  känsla. De flesta skotillverkarna, som tex Edward Green, John Lobb (både Paris och London), Crockett & Jones, Foster & Sons men även Swaine Adeney Brigg tillverkar bälten. Finns naturligtvis fler exempel på tillverkare av produkter av bra kvalite och stil. Och, visst finns det undantag även hos Hermé och andra märken, även om de är få av deras produkter som tilltalar just mig.

Brunt kalvläder från Foster & Sons, pris £ 76  
Edward Green, £ 100 finns i alla färger med silvers eller mässingsspänneCrockett & Jones, finns som Ni ser i alla färger och material, pris £ 90
John Lobb ParisHermé


John Lobb London


JL London


JL London


JL London


JL London

2 kommentarer:

Shoeman sa...

Kul inlägg! Jag tycker C&J har bra skärp, stilrena och god kvalitet, samt i många olika kulörter vilket gör att man kan matcha med skorna. Vet ej vilka som tillverkar dem åt dem, har svårt att tro att de gör dem själva.

/Shoeman

Mr Sartorial sa...

Hej Shoeman,


osäker på vem som producerar, men det är ju hygglig kvalite och som du säger så finns de ju i en mängd material och färger.

Personligen tycker jag att EG's skärp är strået vassare och de ligger bara £10 högre i pris.