måndag 22 februari 2010

John Lobb Paris - Hermés skomakare


Det har skrivits spaltmil om John Lobb i allmänhet och John Lobb Paris i synnerhet. Så jag tänker inte göra någon stor grej av det. Men det ursprungliga JL existerar fortfarande i London och producerar endast bespoke. Man öppnade en filial i Paris som sedemera köptes av Hermés och blev John Lobb SA.

Men just här och nu så är det Hermès varianter vi ska titta närmare på. JL Paris producerar både bespoke och RTW, kvaliten stavas S U P E R B.

Personligen så är kanske inte JLP's RTW är en absolut favorit, och det beror endast på att jag inte så förtjust i designen. Jag upplever det som ett mellanting av engelsk tradition och mer kontinentala former, det blir varken hackat eller malet och lite könlöst. Men som sagt var så är det min högst personliga uppfattning. Vad tycker du? Vissa bespoke modeller faller mig däremot i smaken, betydligt mer dramatiska och potenta.


Bespoke
Bespoke och en favorit

9 kommentarer:

Oscar sa...

Löjligt snygga, löjligt dyra!

Mr Sartorial sa...

Hej Oscar,


priserna är kanske lite höga som du skriver, särskilt med tanke på att man i mina ögon får kvalitetsmässigt likvärdiga RTW's hos tex Edward Green för ett ca 40% lägre pris. Men varumärket är ju råstarkt, så jag antar att de säljer hyggligt ändå.

Anonym sa...

Den ljusa dubbla munkskon "william II" är helt fantastisk. Dock tror jag precis som du att det är väldigt mycket kvalitet men ännu mer varumärket man betalar för. Men det är fortfarande bättre än att man köper ett par herrskor från t ex Gucci som BARA är för varumärket och lätt landar på 6000-10000kr.

Yohanna sa...

Diggar dom vita skarpt mycket!

Mr Sartorial sa...

Hej Yohanna,

yes, visst är det vita skorna justa, vad man ska ha dem till kan man kanske fundera över, har du något förslag?

Mr Sartorial sa...

Hej anonym,


jag håller med dig till 100%, svårt att säga något annat.

Yohanna sa...

sv: Vita skor skulle passa bra till en vanlig svart kostym med vit skjorta under. De vita skorna får det att se stylat ut när den enkla kostymen ger det lite ledighet samtidigt!

Mr Sartorial sa...

Yohanna,


underbart med någon som tänker "utanför boxen", mer nya idéer, det uppskattas.

Shoeman sa...

JL P= riktigt trevligt!

Vita skor, why not! Skor kan man köpa i alla färger, och alltid hitta något att ha på sig till! Själv skall näst inköp bli ett ar gröna oxfords samt "blue suede shoes" är planen! :)