söndag 21 februari 2010

Hermès - slipsar eller konstverk?
Första gången jag köpte en Hermèsslips var i London för ett antal år sedan, jag hade inte tidigare tagit mig tiden att titta på kvalitén så jag blev uppriktigt sagt förvånad över att en slips kunde vara ett konstverk. Med sina lekfulla och samtidigt lätt konservativa mönster så är det en trogen följeslagare som sällan gör mig eller någon annan besviken.

Det roliga med slipsen är att den just kan tillföra en viss lekfullhet till annars strikt business. Och när jag säger lekfullhet så är det självklart inte "kalle anka" i första hand utan mönster som nedan jag har i åtanke. Det är alltd en hårfin linje mellan det smakfullt lättsamma och pajas, se till att du befinner dig på rätt sida med hjälp av tex Hermès.


Ta en titt och se om något kanske faller just dig i smaken.


x
En favorit
Visst är den läcker?
Till en mörkgrå kostym?
Bättre blir det inte, vansinnigt läcker
Våren är här och uteserveringarna är öppna, en ljusgrå kostym och mörkbruna monks?
Hmm, någon kommentar?

6 kommentarer:

Andreas Weinås sa...

Välgjorda slipsar som tyvärr aldrig fallit mig helt i smaken motivmässigt. Personligen föredrar jag Borrellis slipsar i samma kvalitet som är något alldeles extra. Deras kashmirmodeller är helt fantastiska! Hermès har dock de vackraste bröstnäsdukar och scarves jag sett.

Mr Sartorial sa...

Hej Andreas,


Borrellis i kashmir är fantastiska, den första jag köpte var på Götrich för drygt 10 år sedan,och jag har den kvar fortfarande. Jag håller med om att känslan i materialet är fin. Motiven hos Borrelli är kanske mer traditionella til sin natur. En liten parantes är att det är tackvare dig det står ett par mörkbruna Lowndes i garderoben, var tveksam till modellen innan jag läste ett inlägg på din blogg.

Anonym sa...

Hermès skall det vara och inget annat, stavningen alltså.

Matts sa...

Den rosa slipsen hade jag inte tackat nej till

Mr Sartorial sa...

Hej Matts,

håller med dig fullt ut.

mr slips sa...

Helt klart konstverk!