onsdag 10 mars 2010

Min egen garderob, del 3 - tre svarta -

Här kommer några svarta bruksskor ur min garderob. Jag brukar verkligen försöka få en mix under arbetsveckorna, att bara köra med svarta skor är inte riktigt min stil, men ska jag vara ärlig så är nog minst 4 dagar av 5 svarta. Jag har en uppsjö av skor, men jag tänker fortsätta att spinna vidare på C&J spåret innan jag går över till någon annan tillverkare. Den första skon C&J, en derby modell, Prestwood med en dainite sula. En rejäl sko som tål lite stryk, använder dock galoscher för att vara på den säkra sidan. Sko nummer 2 är en monk strap, Lowndes. Nummer 3 är ett par Weymouth igen, size UK 9,5. Använder varje sko max 2 ggr i månaden, så det känns som om de aldrig åldras...underbart. Kom gärna med förslag på hur man kan använda tex. Lowndes modellen.

12 kommentarer:

Andreas Weinås sa...

Lowndes går väldigt bra till en smal, lite kortare flanellbyxa. Kombinera detta med en rosa skjorta och en mörkare grå nyans så är du nog i hamn. Annars kanske just dubbla munkskor är något mer lättburna i brunt men de är onekligen snygga i svart med!

Mr Sartorial sa...

Tackar för alla smakfulla idéer, kommer att pröva upplägget med flanellbyxan asap.

Anonym sa...

Jag tycker att de kan användas till vilken mörk kostym som helst med lite smalare fotvidd på byxorna.

Jag tycker att Lowndes i svart alltid ger en lätt rockig och kaxig känsla utan att vara smaklösa! Funkar i stort sett alltid så länge det inte krävs svarta oxfords...

Mr Sartorial sa...

Hej Anonym,


håller verkligen med om att en smalare fotvidd gör allt, tackar för kommentaren.

Anonym sa...

Du köper hållbara kvalitetsskor som är hur snygga som helst och ändå använder du galosher? Varför inte göra som man gjorde för 10k år sedan och vira in fötterna i hudar och trä snören rund benen så att du inte tappar skodonen. Skyddar fötterna och ser vansinnigt mycket snyggare ut. Det är förmodligen billigare också.

Vad är poängen med skor som tål stryk och är hur snygga som helst om du ändå måste skydda dom samt att ingen annan får se dem? Om jag vore du skulle jag överväga en bättre skokräm.

Mr Sartorial sa...

Anonym,


i princip tycker jag att du har rätt. Men då det varit rätt slaskigt och jag träffar ca 80% av mina kunder på kontoret vill jag varken dra in massa skräp eller se mindre perfekt ut. Så således har jag inget behov att se "bra" ut under eventuella transporter under arbetsdagen, jag har bara fokus på att allt ska vara rätt när jag rent fysiskt träffar kund. Så ser det ut för min del iaf.

Anonym sa...

En poäng men i vilken del av sverige har de inte hunnit skotta gångbanorna på?

Mr Sartorial sa...

Slask på Grevgatan, Sthlm.

Carl-Henric sa...

Får man lov att fråga vad du har för jobb?

Mr Sartorial sa...

Hej Carl-Henric,


jobbar med finansiella tjänster. Tror inte att klädstandarden är så mycket högre här än inom många andra branscher. Intressant är dock klädkoder inom olika yrkesgrupper...Vem är du?

Carl-Henric sa...

För att vara finansbranschen måste det vara en ovanligt avslappnad inställning till klädkod på din arbetsplats. Jag har en vän som för ett par år sedan gick med sin far (som är mycket framgångsrik inom finansbranschen) under några månader och fick en redig utskällning första dagen, eftersom hans svarta oxfords hade en alltför modern kantig/spetsig tå. Den skulle vara traditionellt rundad, så det var bara för min vän att traska hem och byta skor. Bruna skor, derbys eller munkskor hade varit helt otänkbart.

Själv ligger jag fortfarande vid universitetet, så för min del kan jag klä mig hur fritt jag vill, men längtar ändå tills det att jag har en anledning att klä mig enligt strikt klädkod.

Mr Sartorial sa...

Carl-Henric

*skrattar* ja, visst finns det platser inom branschen där man är petig med detaljer och lite väl reaktionär i klädkoden. Men tack och lov så är ju inte allt svart och vitt. Jag skulle nog vilja påstå att de flesta bolagen tillåter ett par derbys utan att höja på ögonbrynen. Jag tror tom att ett par bruna skor i rätt situation accepteras av de flesta. Som du kan se på tex "veckans outfit Nr 1" så är ju en klassiskt skuren kostym med ett par snygga oxfords från EG något jag också vurmar för. Lycka till med dina studier.