måndag 15 mars 2010

Luciano Barbera - italienskt high end skrädderi


Tidigt 60-tal. Uomo Vouges fotograf Ugo Mulas fotograferar** Luciano Barbera. När tidningen kom ut såg modeikonen Murray Pearlstein något han gillade och kontaktade Luciano. Han var intresserad av Luciano Barbera kollektionen. Vid detta tillfälle producerade Luciano alla sina kläder med material från Carlo Barberas (hans faders) tyger. Med hjälp av Mr Pearlstein startade han Luciano Barbera Collection med den specifika filosofin "Clothing for people who believe in individuality and intelligence".

Om man är intresserad av Italienskt mode och design så är LB något man förmodligen sprungit på. Priserna för en kostym startar runt 23000 Sek.

Hantverkskvalité och design i klass med Brioni och andra high end märken, men snäppet under Kiton. Njut av bilderna och dröm Er bort för ett ögonblick.


Bilden som gjorde historia av Lucianos liv**
Hygglig passform

Ny bild på Signor Barbera

4 kommentarer:

andreas weinås sa...

Den kritstrecksrandiga ullslipsen hade varit magisk till vilken annan kostym som helst utom just en modell i samma tyg och mönster. Synd och skam men som tur är rör det sig endast om styling och inte själv produkterna.

Mr Sartorial sa...

Hmm, förstår din synpunkt. Antar att man vill förmedla en vision likväl som en konkret produkt. Oberoende av så känner man sig väldigt avslappnad när man njuter av hantverket. Jag har tidigare varit en renodlad anglofil när vi pratar textilier men har under den senare tiden blivit mer och mer övertygad om den italienska förträffligheten. Men jag anser fortfarande att Saville Row representerar en mer utpräglad tidlöshet, som iaf passar mig lite bättre.

Miss Caitlin S. sa...

Very dapper!!

andreas weinås sa...

När det kommer till tyger så är ju Barbera känd för att ta de typiskt engelska tygerna skapa samma känsla men i tunnare varianter. Han har bla skapat ett tweedliknande tyg i kashmir och silkesblandning. Italienarna själva kallar det "stylo inglese"