lördag 13 mars 2010

Gissa märke och modell - Nr 3

Det verkar som om det finns ett par personer som verkligen har koll på sina skor, 2 ggr i rad har man omedelbart kommit med korrekt svar. Den här gången tvingas jag söka mig ut i de dunklaste marginaler för att göra det extra svårt för all expertis därute. Lästmakaren till denna produkt är känd, och hans mest kända verk har du kanske i din egen garderob?

7 kommentarer:

R sa...

Kan det vara ett par St. Crispins?

Mr Sartorial sa...

R,


nix:)

Markus sa...

Det här var inte det lättaste! Men det måste vara en bespoke cap-toe oxford med s.k. cuban heel från Dimitri Bottier. (med cuban heel har jag för mig att man bara menar att skon har en lite högre klack än normalt. Någon som kan bekräfta detta?) Dimitr Gomez heter kreatören bakom skon. Fantastiska skor till fantastiska priser!

Mr Sartorial sa...

*skrattar* helt rätt min vän, samma man som skapat klassiska läster åt C&J där han även bedriver bespoke produktionen som jag förstått det. Otrolig prestation.

Har du möjlighet att skriva några intressanta rader om dig själv så gör jag gärna ett inlägg om dig och din "skoprofessur":)

Markus sa...

Haha! Ja, det hela bottnar egentligen i ett (lite för) stort intresse av skor. Jag är inte skomakare (men tanken har slagit mig) eller nåt sånt utan tycker mest om att fördjupa mig i allt från märken till konstruktion. Att det är en av få branscher som håller kvar i sin stolta hantverkartradition är också fascinerande. Det är dessutom bevisligen inte alla som förstår charmen med ett par riktiga skor med tanke på alla 'skobutiker' som dyker upp och kör med 'ta 3 betala för 2' metoden. Fråga mig vadsomhelst om skor så ska jag svara efter bästa förmåga, men jag är nog inte lämpad att skriva ett helt inlägg på egen hand.

Mr Sartorial sa...

Låter ju fantastiskt Markus.

Upplägg:

1. Kort om vem jag är
2. Varför just skor, eller finns det fler intressen?
3. Idéer om skor (modeller, märken, bäst, sämst, favoritbutik, London, Paris, rand- kontra durksydd etc)
4. Min skogarderob
5. Bifoga gärna ett bild på något passande

Svara på dessa frågor, eller andra som du finner lämpliga, och maila till: mrsartorial@hotmail.com

Temat blir något i stil med "NN tycker till"

/mrs

sofiasophie sa...

i could only say it is a Oxforf plain brogue.....
nothing else but they are really lovely....